Onderhoud en reiniging

Het is erg belangrijk om uw airco installatie goed te laten onderhouden en reinigen. Uw installatie wordt grondig nagekeken en gecontroleerd, zo bent u verzekerd van een goede luchtfiltering en een gezond binnenklimaat.

Tevens verlengt u de levensduur van het toestel aanzienlijk. Smeets Installatietechniek onderhoudt en reinigt uw airco installatie met de beste en modernste technieken.

Reinigen van uw binnen-unit

Door de luchtcirculatie in druk bezochte ruimtes worden de filters eerder vuil. Een reiniging uit te laten voeren draagt bij aan een beter binnenklimaat.

Vooral in ruimten waar mensen regelmatig samenkomen wordt dit aangeraden. U kunt hierbij denken aan verzorgingshuizen, scholen, kapperszaken, massagesalons, schoonheidsspecialisten, tandartspraktijken en ga zo maar door.

Voordelen van airco onderhoud

  • Optimale werking van uw airco installatie
  • Voorkomt verminderde werking en verhoogd energiegebruik
  • De luchtkwaliteit blijft optimaal
  • Viezigheid, schimmels, virussen en bacteriën worden verwijderd
  • De eventuele fabrieksgarantie blijft behouden

Wat kunt u zelf doen?

Periodiek in bedrijf

Wanneer de airco installatie niet gebruikt wordt, is het belangrijk deze af en toe (eens per week/2 weken) even een half uurtje te laten koelen en te laten verwarmen, zodat het systeem even draait en leidingen niet verstopt raken. Bij een multisplit installatie kunt u alleen alle units tegelijk laten koelen of alles units tegelijk laten verwarmen.

Zelfreiniging functie

Op de Mitsubishi airco installatie zit een functie waarmee u hem in kunt stellen zichzelf te laten reinigen. In de brochure die u hier kunt downloaden, vindt u hierover meer informatie. Op pagina 20 staat een overzicht van alle reiniging en filterfuncties, die u zelf kunt instellen.

Jaarlijks onderhoud

Wij raden u aan jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren aan uw airco installatie. Hiermee zorgt u voor uw eigen binnenklimaat, voorkomt u onnodige slijtage aan uw toestel en hogere energiekosten. Ook uw eventuele garantie blijft hiermee behouden.

erkend airco installateur tilburg

Smeets Installatietechniek is F-gassen erkend

Niet iedereen mag zomaar een warmtepomp of airco installeren. Als monteur moet je hier een geschikt Fgassen certificaat voor hebben. F-gassen zijn ozonafbrekende stoffen zoals cfk’s, hcfk’s en hfk’s. In het kader van milieubescherming mag installatie van airconditioning uitsluitend plaatsvinden door daartoe gecertificeerde bedrijven (F-gassen certificaat). Smeets Installatietechniek garandeert hiermee een optimale aansluiting, voorkomt emissies van koudemiddelen en is op de hoogte van alle (technische) eisen, waaraan elke installatie moet voldoen.

Op deze manier dragen wij bij aan het beschermen van de ozonlaag door het terugdringen van vluchtige schadelijke stoffen.