Onderhoud & Reiniging

Onderhoud van uw airco installatie

Het is erg belangrijk om uw airco installatie goed te laten onderhouden en reinigen. Smeets Installatietechniek onderhoudt en reinigt uw airco installatie met de beste en modernste technieken.

Alleen maar voordelen:

  •        Optimale werking van uw airco installatie
  •        Voorkomt verminderde werking en verhoogd energiegebruik
  •        De luchtkwaliteit blijft optimaal
  •        Viezigheid, schimmels, virussen en bacteriën worden verwijderd
  •        De eventuele fabrieksgarantie blijft behouden

Onderhoud van uw airco installatie

De binnen- en de buitenunit worden grondig gereinigd met de beste technieken. Ook wordt de installatie helemaal nagelopen en gecontroleerd, zoals een auto een apk krijgt.

Reiniging van uw binnenunit

Naast het jaarlijkse onderhoud, kunt u tussentijds ook alleen uw binnenunit vakkundig en professioneel laten reinigen. Dat is tegenwoordig geen overbodige luxe, zoals we allemaal weten.

Vooral in ruimten waar mensen regelmatig samenkomen of in woningen waar mensen wonen die vallen onder de kwetsbare groepen bijvoorbeeld, wordt dit aangeraden. U kunt hierbij denken aan verzorgingshuizen, scholen, kapperszaken, massagesalons, schoonheidsspecialisten, tandartspraktijken en ga zo maar door.

Wat kunt u zelf doen:

  • Wanneer de airco installatie niet gebruikt wordt, is het belangrijk deze af en toe (eens per week/2 weken) even een half uurtje te laten koelen en te laten verwarmen, zodat het systeem even draait en leidingen en dergelijke niet verstopt raken. Bij een multisplit installatie kunt u alleen alle units tegelijk laten koelen of alles units tegelijk laten verwarmen.
  • Op de Mitsubishi airco installatie zit een functie waarmee u hem in kunt stellen zichzelf te laten reinigen. In de brochure die u hier kunt downloaden, vindt u hierover meer informatie. Op pagina 20 staat een overzicht van alle reiniging en filterfuncties, die u zelf kunt instellen.
  • Op tijd onderhoud aan uw airco installatie laten plegen.

Smeets Installatietechniek is F-gassen gecertificeerd